Καταγγελία επιχείρησης εκφοβισμού του σωματείου μας από πολυάριθμη ομάδα του ΑΤ Εξαρχείων

Το Σάβατο 29/9/2012 το ΣΩματείο Βάσης Ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων (ΣΩ.Β.Α.) έκανε πάρτι στο λόφο του Στρέφη για την οικονομική του ενίσχυση, ενόψει έκτακτων νομικών απαιτήσεων από το κράτος ώστε να εγκριθεί επίσημα.

Στην εκδήλωση βρέθηκαν πολλοί αλληλέγγυοι, εκδηλώνοντας έτσι την συμπαράσταση τους στο σωματείο μας, ενώ καθ’ όλη την διάρκεια του πάρτι δεν υπήρξε η οποιαδήποτε αφορμή για κάποιον να θεωρήσει την εκδήλωση ενοχλητική για τον οποιοδήποτε λόγο.

Στις 8:00 το πρωί, οι τελευταίοι 5 από εμάς που περιμέναμε να φορτώσουμε κάποια πράγματα μας σε αυτοκίνητο, περικυκλωθήκαμε από δεκάδες αστυνομικούς, μηχανοκίνητες ομάδες ”δελτα” και ”διας”, ειδικούς φρουρούς, ασφαλίτες και κάποιους ανώτερους αξιωματικούς. Ακολούθησε σωματικός έλεγχος και έλεγχος στα προσωπικά μας αντικείμενα και όταν μέλος του σωματείου ζήτησε το όνομα του επικεφαλή της επιχείρησης, απειλήθηκε με προσαγωγή.

Τελικά μετά τις επίμονες ερωτήσεις μας για τους λόγους του ελέγχου, επινόησαν τα εξής:

Ότι έγινε καταγγελία, χωρίς να μας εξηγήσουν από ποιους και για ποιο λόγο.

Σαν εκφοβισμό, για την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιηθεί ο χώρος για αντίστοιχες εκδηλωσεις μας ζήτησαν να υπάρχει άδεια από το δήμο.

Επίσης ζητήθηκε να χρησιμοποιούμε ταμειακές μηχανές και να κόβουμε αποδείξεις και τιμολόγια.

Στόχος του κράτους είναι η καταστολή κάθε είδους ανοιχτής και αυτοοργανωμένης από τα κάτω αντίστασης. Εκεί εντάσσεται και ο τρόπος που αντιμετωπίζει το σωματείο μας και άρα τον σπόρο ενός κινήματος ανέργων.

Οι διεκδικήσεις του σωματείου μας είναι γνωστές. Δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω και καμία έκπτωση και συμβιβασμό μέχρι να τις κατακτήσουμε όλες για όλους τους ανέργους και επισφαλώς εργαζόμενους.

Συνεχίζουμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.