Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δίνεται

Συναδέλφισσα – συνάδελφε

Εμείς οι εργαζόμενοι της Γενικής Ταχυδρομικής στο Αιγάλεω (απλήρωτοι από τον Σεπτέμβρη ) έχουμε αρχίσει έναν αγώνα με το αφεντικό της Γενικής Ταχυδρομικής η οποία έχει αναλάβει το κατάστημα από τις 19/11/2012 δίνοντας μας νέες δίμηνες συμβάσεις προς υπογραφή και έχοντας πρώτα προλάβει το λεγόμενο αφεντικό του μαγαζιού να έχει καταθέσει ΠΑΡΆΝΟΜΕΣ ομαδικές οικειοθελείς αποχωρήσεις στον ΟΑΕΔ, έτσι ώστε με την υπογραφή ΤΩΝ ΔΊΜΗΝΩΝ ΣΥΜΒΆΣΕΩΝ να αποποιηθούμε την συνέχιση εργασίας από τον προηγούμενο αφεντικό-αχυράνθρωπο της. Το αφεντικό της Γενικής Ταχυδρομικής απο την πρώτη στιγμή απέναντι στον αγώνα μας έβαλε ασπίδα την αστυνομία , τις μηνύσεις και το σπίλωμα του αγώνα μας με διάφορα παπαγαλάκια του.

Μάλιστα σε παρέμβαση στην μητρική εταιρεία η αστυνομία ήταν εκεί πρώτη πρίν απο εμάς και μια κλούβα των ΜΑΤ σταθμευμένη λίγο παρακάτω.
Και ενώ το αφεντικό της μητρικής χρωστάει στο δημόσιο ( ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΤΟ ΙΚΑ ΤΟΥ ΦΜΥ ΤΟ ΟΠΟΊΟ ΚΡΆΤΑΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΆ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΥΣ) και κάνει διακανονισμό, η αστυνομία έρχετε να διαφυλάξει τι;  Την ¨έννομη τάξη¨ που μπορεί να την χαλάσουν απλήρωτοι εργαζόμενοι και αλλυλέγγυοι ή των ομαλό κύκλο εργασίας ωστε να πληρώσει την δόση στο δημόσιο με οποιοδήποτε κόστος για τους εργαζόμενους.
Εδώ πρέπει να επισημάνουμε πως εμείς οι εργαζόμενοι στην ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ Αιγάλεω, είμαστε αυτοί που μας χρησιμοποίησε το ΑΦΕΝΤΙΚΟ,
με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποίησε όλους τους συναδέλφους για να σώσει την εταιρεία του για τα χρέη του προς το Δημόσιο. Είμαστε και εμείς από αυτούς που βγήκαμε-μας έβγαλαν με εντολή στελέχους της εταιρείας και φωνάξαμε για να μην κλείσει η εταιρεία του και χάσουμε την δουλειά μας, το μεροκάματο μας (το μεροκάματο που δεν παίρναμε και δεν παίρνουμε). Αυτός που μας αποκαλούσε τότε συνεργάτες,μας υποχρέωσε να υπογράψουμε λευκές δίμηνες συμβάσεις, μας άφησε ξεκρέμαστους και απλήρωτους.
Πιστεύουμε πως τα λεγόμενα “καταστήματα franchise” είναι καταστήματα της μητρικής εταιρείας, στην περίπτωσή μας αλλά και γενικά αυτό συμβαίνει για όλη την ταχυμεταφορά.
Ενδεικτικά ταπροβλήματα που υπάρχουν μέσα σε αυτά τα καταστήματα είναι , απλήρωτοι εργαζόμενοι για πολλούς μήνες, μισθοί που καθοριζουν τα αφεντικα αναλογα με την κριση και τη διαθεση τους, απλήρωτες υπερωρίες, μαύρη εργασία, καμιά συνθήκη υγιεινής και ασφάλειας.
Τα παραπάνω είναι η ανομία που υπάρχει, που ενω και το κράτος και οι συνδικαλιστές τις ξέρουν σφυρίζουν αδιαφορα, αφήνοντας  ελευθερο πεδίο στα αφεντικά να βγαίνουν κερδισμένοι, χωρίς κανένα κόστος, αφού τα θεσμικά και οικονομικά βάρη του “franchise” τα έχει το αφεντικό του μαγαζιού, που βέβαια όταν έρχετε η ώρα που γίνετε η πρώτη καταγγελία για οποιαδήποτε εργατική παρανομία ή όταν έχει εντολή απο το αφεντικό της μητρικής να το αφήσει , παίρνει τον ρόλο του αυτοφοράκια για να καλύψει το μεγάλο αφεντικό.
Πέρα όμως απο την χωρίς ρίσκο οικονομική αυτή απολαβή των αφεντικών των μητρικών εταιρειών με τον συγκεκριμένο τρόπο, ειναι σίγουρο πως τα “franchise” έγιναν για να δημιουργούν προηγούμενο σε αυτά που προαναφερθήκαν (απλήρωτοι εργαζόμενοι για πολλούς μήνες, μισθοί που καθοριζονται απο τα αφεντικα αναλογα με την κριση και τη διαθεση τους, απλήρωτες υπερωρίες, μαύρη εργασία, καμιά συνθήκη υγειινής και ασφάλειας.), έτσι ώστε αυτά να περάσουν την συγκεκριμέμη στιγμή και στις μητρικές
εταιρείες του κλάδου και μέσα από των κατακερματισμό των εργαζομένων.
Αυτή την στιγμή οι συνάδελφοι της  Γενικής Ταχυδρομικής πληρώνονται έναντι εδώ καί πολυ καιρό και  υπάρχουν ηδη και εκεί εργαζόμενοι με καθεστώς δίμηνων συμβάσεων.
Εμείς οι εργαζόμενοι της ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ Αιγάλεω είμαστε αποφασισμένοι και δεν κάνουμε πίσω. Έπειτα από τη συνεχή άρνηση του ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ της ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ να δεχτεί τα αιτήματα μας, υπάρχει μόνο ένας δρόμος ο ΑΓΩΝΑΣ. Θα παλέψουμε για τα δικαιώματα μας, για τα δεδουλευμένα μας και για την αξιοπρεπή εργασία με κάθε τρόπο – κινηματικά, συνδικαλιστικά, νομικά – έτσι ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια.
ΣΠΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΜΑΣ – ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ
Σας θέλουμε όλους δίπλα μας ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΥΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ, ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ , ΑΝΕΡΓΟ, ΣΥΝΑΞΙΟΥΧΟ, ΦΟΙΤΗΤΗ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, τις φωνές μας, με έναν
και μόνο στόχο.
Το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην δουλειά, με μισθούς που ανταποκρίνονται στις
ανάγκες των οικογενειών μας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ,ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ.
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ – Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣΑθήνα 13/01/2013
Συναδελφικά
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΑΙΓΑΛΕΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.