Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση Phone Marketing S.A.

Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση Phone Marketing S.A.
22/11/2012
Συνάδελφοι,
Εμείς οι εργαζόμενοι του τηλεφωνικού κέντρου της Phone Marketing που για 114 ημέρες από το Μάρτη του 2012 έως και τον Ιούλιο βρισκόμασταν σε απεργία, ενάντια στην εκ περιτροπής απασχόληση που μας επέβαλε ο εργοδότης μας μ’ ένα 8ωρο εργασίας επί πενθημέρου, αναγκαστήκαμε για ακόμα μία φορά να προβούμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις από την Τρίτη 30/10/12 έως και σήμερα, ενάντια στη δεύτερη προσπάθεια της Διοίκησης να μας επιβάλλει ξανά το ίδιο μέτρο. Με εργασία δηλαδή ενός 8ώρου την εβδομάδα και 130 ευρώ μισθό το μήνα.
Θεωρούμε ότι η επανάληψη του μέτρου γίνεται εκδικητικά επειδή η πλειοψηφία των
εργαζομένων αρνήθηκε να υπογράψει την ισχύουσα συλλογική σύμβαση εργασίας με τα νέα μισθολόγια που συνεπάγεται νέα ραγδαία μείωση μισθών στους ήδη μειωμένους μισθούς που παίρνουμε από τη λήξη της απεργίας και μετά. Με το πρόσχημα της εθνικής σωτηρίας, η τριμερή συγκυβέρνηση με τη σύμπραξη των ντόπιων και διεθνή αφεντικών λεηλατούν καθημερινά το σύστημα υγείας-περίθαλψης, παιδείας και τα στοιχειώδη εργασιακά, κοινωνικά και πολιτικά μας δικαιώματα μέχρι το φυσικό μας περιβάλλον προσπαθώντας κατά αυτό τον τρόπο να μας οδηγήσουν στην εξαθλίωση και στην παραίτηση από το δικαίωμα μας να ζήσουμε μια έντιμη και αξιοπρεπή ζωή.
Σίγουρα η μάχη αυτή που αποφασίσαμε να δώσουμε για ακόμη μια φορά είναι για εμάς
δύσκολη, αλλά απέναντι στο εκβιαστικό δίλημμα της εργοδοσίας με τις ευλογίες της κάθε
κυβέρνησης σωτηρίας και των μνημονίων της να ζήσουμε σα δούλοι, δε μας μένει άλλη
επιλογή από το να αντισταθούμε και να προτάξουμε την οργάνωση από τα κάτω, με τους
εργαζόμενους συσπειρωμένους στα σωματεία τους, επιχειρησιακά και κλαδικά, συνδιαμορφώνοντας και συμμετέχοντας όλοι μαζί στη κάθε στιγμή του αγώνα, ενωμένοι με στενούς δεσμούς αλληλεγγύης.
Δε ζητάμε τίποτα παραπάνω από τα αυτονόητα : Ζωή ,όχι επιβίωση, με αξιοπρέπεια για εμάς και την οικογένεια μας.
Απαιτούμε:

– Να αρθεί το μέτρο της εκ περιτροπής απασχόλησης

– Καμία επιπλέον μείωση μισθών από αυτήν που μας επιβλήθηκε τον Ιούλιο του 2012, με μειώσεις 15% βάση της παλαιάς Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.

Διεκδικούμε:

-Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να κατοχυρώνει το μισθό μας και τα δικαιώματα μας.

“Χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν δόθηκαν ποτέ”

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.