Ψήφισμα αλληλεγγύης στους απεργούς διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΚΠΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΑΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

_________________________________________________________________________________________

Αθήνα, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ

Το Σωματείο Βάσης Ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων (ΣΩ.Β.Α) εκφράζει την αλληλεγγύη του στους αγωνιζόμενους απεργούς διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΚΠΑ που εδώ και 13 εβδομάδες στέκονται με αξιοπρέπεια απέναντι στους εκβιασμούς του κράτους και των πρυτανικών αρχών, καθώς και στις ξεπουλημένες ηγεσίες των συνδικαλιστικών τους οργάνων που όπως είθισται στους κύκλους των εργατοπατέρων όπου ανήκουν προσπάθησαν να χειραγωγήσουν τους εργαζόμενους, να τους διαμεσολαβήσουν σε δήθεν διάλογο με τον Υπουργό Παιδείας Αρβανιτόπουλο και εντέλει να σπάσουν την απεργία με κάθε μέσο, στέλνοντας στον καιάδα εργαζόμενους που παλεύουν για την αξιοπρέπεια των ζωών τους.

Ως άνεργοι και επισφαλώς εργαζόμενοι γνωρίζουμε πολύ καλά πως είναι να χάνεις την δουλειά σου, να δουλεύεις ανασφάλιστος σε εργασιακά κάτεργα με εξευτελιστικά ωράρια και μισθούς . Μπροστά στην αντεργατική και αντικοινωνική ολομέτωπη επίθεση κράτους και αφεντικών κάθε ταξικός και κοινωνικός αγώνας είναι ανάχωμα. Γι’ αυτό και κάθε αγώνας ενάντια στις απολύσεις για εμάς είναι δίκαιος.

Καλούμε κάθε άνεργο και επισφαλώς εργαζόμενο να σταθεί δίπλα στους απεργούς του ΕΚΠΑ να στηρίξει τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων και της απεργιακής επιτροπής, του ανοικτού συλλογικού και οριζόντιου οργάνου των εργαζόμενων. Να κλείσουν τα αυτιά τους στην προπαγάνδα του κράτους που αναπαράγεται μέσω των ΜΜΕ, με στόχο να σπιλώσει με συκοφαντίες την απεργία και να διασπάσει τους εργαζόμενους.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΕΚΠΑ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.