Άνεργοι και επισφαλώς εργαζόμενοι στο πλευρό των αγωνιζόμενων κατοίκων των Προσφυγικών της Αλεξάνδρας

Το Σωματείο Βάσης Ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων (ΣΩ.Β.Α) εκφράζει την αλληλεγγύη του στους αγωνιζόμενους κατοίκους των Προσφυγικών της Λ. Αλεξάνδρας.

Στις 11/3/14, 138 κατειλημμένα διαμερίσματα της γειτονιάς των προσφυγικών παραχωρήθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ, με σκοπό την πώληση τους και την εκμετάλλευση τους από ιδιώτες. Παράλληλα, και εξίσου απειλητικά, δημοτικές παρατάξεις (ιδιοκτήτες του οικοπέδου κάτω απ’τα κτίσματα) προτάσσουν εναλλακτικές χρήσεις ως μουσείο και ξενώνας του διπλανού νοσοκομείου. Με βάση τους σχεδιασμούς του κράτους και των αφεντικών, απειλούνται άμεσα με εκδίωξη από τη μοναδική στέγη τους 500 κάτοικοι. Οικογένειες, ασθενείς, μετανάστες, πρόσφυγες, παιδιά, απειλούνται να εξοντωθούν με ποινικές διώξεις, να κλειστούν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, να χάσουν την κοινότητα και την οικογένεια τους, ή να πεθάνουν μόνοι και άστεγοι, όπως τόσοι άλλοι σε διάφορες γωνιές της Αθήνας τα τελευταία χρόνια.

Η στέγη δεν είναι εμπόρευμα, είναι κοινωνικό αγαθό για κάθε άνεργο, εργαζόμενο, ντόπιο, πρόσφυγα, και μετανάστη. Ως άνεργοι και επισφαλώς εργαζόμενοι γνωρίζουμε πολύ καλά πώς είναι να χάνεις την δουλειά σου, να δουλεύεις ανασφάλιστος σε εργασιακά κάτεργα με εξευτελιστικά ωράρια και μισθούς. Απέναντι σ αυτήν την επίθεση ένα σημαντικό κομμάτι των καταπιεσμένων κινητοποιείται και αντιδρά, με ριζοσπαστικό τρόπο πολλές φορές, υπερασπιζόμενοι την ίδια τους τη ζωή και τη στέγη ως κοινωνικό δικαίωμα. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους κατοίκους των προσφυγικών της Λ. Αλεξάνδρας και την αμέριστη συμπαράστασή μας στον δίκαιο αγώνα τους, που είναι και αγώνας για όλη την εργατική τάξη.

Οι κοινοί αγώνες εργαζομένων και ανέργων, ντόπιων και μεταναστών μέσα από συλλογικές, αντιιεραρχικές διαδικασίες και μαχητικές δράσεις σε χώρους εργασίας, κατοικίας, δημόσιους χώρους και δρόμους, είναι η μοναδική λύση για μια αξιοπρεπή ζωή. Ενάντια στην αυταπάτη των ατομικών λύσεων και τον κοινωνικό κανιβαλισμό που έντεχνα καλλιεργήθηκαν για δεκαετίες, προτάσσουμε τη συλλογικότητα και με όπλο μας την αλληλεγγύη αγωνιζόμαστε για αξιοπρεπή εργασία και ζωή, κοινωνική δικαιοσύνη, και ελευθερία.

ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.