Επιστροφή σε 1. Πληροφορίες για το ΣΩ.Β.Α.

1.3 Στόχοι του ΣΩ.Β.Α.

1. Η ανάλυση, υπεράσπιση, προαγωγή των οικονομικών – κοινωνικών συμφερόντων και δικαιωμάτων των ανέργων και των επισφαλών εργαζόμενων
2. Η καλλιέργεια σχέσεων αλληλεγγύης μεταξύ των ανέργων πέρα και ενάντια στον ατομισμό και την απομόνωση και η προσπάθεια διαμόρφωσης ενός αυτοτελούς, πολύμορφου, οργανωμένου και ισχυρού κινήματος των άνεργων και επισφαλών εργαζόμενων  που θα αγωνίζεται για αξιοπρεπή εργασία και ζωή
3. Η συμβουλευτική δράση και η ενημέρωση των ανέργων, των ευέλικτα εργαζόμενων, των εργαζομένων χωρίς σταθερή εργασία ή κοινωνική ασφάλιση, για τα νόμιμα δικαιώματα τους στην εργασία, στην ασφάλιση, στο επίδομα ανεργίας.
4. Η οργάνωση των ανέργων και των επισφαλών εργαζόμενων που δεν είναι σε κάποια συνδικαλιστική οργάνωση, είτε γιατί αυτή δεν υπάρχει, είτε γιατί τα υπάρχοντα σωματεία δεν δέχονται τους ανέργους και επισφαλείς εργαζόμενους είτε επειδή μπορεί να τους δέχονται μεν τυπικά αλλά να αδιαφορούνε δε ουσιαστικά γι αυτούς, σε ένα αυτόνομο σωματείο βάσης ανέργων.
5. Η ενημέρωση των εργαζομένων σχετικά με τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, η παρακίνηση, για την εγγραφή των εργαζομένων και των ανέργων στις συνδικαλιστικές οργανώσεις , η συμβολή στη δημιουργία νέων συνδικαλιστικών οργανώσεων,  εργατικών κινήσεων και αντιστάσεων στους χώρους δουλειάς.
6. Η προάσπιση της αξιοπρέπειας των ανέργων καθώς και η αποκατάσταση του δικαιώματός τους στις αποφάσεις που τους αφορούν.
7. Η αλληλεγγύη προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που μοιράζονται τους σκοπούς της ανοιχτής πρωτοβουλίας ανέργων.
8. Η δημιουργία δομών κοινωνικής αλληλεγγύης για την αλληλοβοήθεια των ανέργων
9. Υπερασπιζόμαστε  το δικαίωμα όλων σε σταθερή εργασία και στεκόμαστε ενάντια στην ανεργία, τις απολύσεις και την εργασιακή ανασφάλεια.
10. Στοχεύουμε ευρύτερα σε έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις και ρατσισμό, χωρίς καταπίεση, εκμετάλλευση και ταπείνωση ανθρώπου από άνθρωπο. Αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε διαχωρισμό και διάκριση με βάση την καταγωγή, την φυλή ή το φύλο. Αναδεικνύoυμε την εκμεταλλευτική φύση κάθε μορφής μισθωτής σχέσης εργασίας και παλεύουμε για την κατάργησή της.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

css.php