Επιτροπή Εργαζομένων στην Γενική Ταχυδρομική Αιγάλεω

Ο ΜΟΝΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ

Εμείς οι εργαζόμενοι της Γενικής Ταχυδρομικής στο Αιγάλεω (απλήρωτοι από τον Σεπτέμβρη ) έχουμε αρχίσει έναν αγώνα με το αφεντικό της Γενικής Ταχυδρομικής η οποία έχει αναλάβει το κατάστημα από τις 19/11/2012 δίνοντας μας νέες δίμηνες συμβάσεις , μη αναγνωρίζοντας μας την συνέχιση εργασίας από τον προηγούμενο «εργοδότη»-αχυράνθρωπο της.

Σε αυτόν τον αγώνα δεν είμαστε μόνοι μας, συμμετέχουν αλληλέγγυα σωματεία , εργατικά σχήματα , λαϊκές συνελεύσεις και συλλογικότητες.

Αυτή η αυθόρμητη αλληλεγγύη όπως ξεκίνησε ,πήρε την μορφή επιτροπής αλληλεγγύης-αγώνα ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα μας για στήριξη απέναντι στα αφεντικά. Με παρεμβάσεις στο κατάστημα στο Αιγάλεω ,στο HUB της Γενικής Ταχυδρομικής στο Ρέντη, όπου εκεί βρίσκονταν και η αστυνομία (άγνωστο το γιατί;).

Ακόμη στην προγραμματισμένη επιθεώρηση εργασίας στο Περιστέρι όπου γίνονταν η τριμερής για τη εργατική διαφορά μας στις 8/1/2013. Μια τριμερής που δεν έγινε, (κάτι που περιμέναμε) γιατί δεν εμφανιστήκαν το μικρό και το μεγάλο αφεντικό. Εμείς γνωρίζουμε καλά ότι αυτό έγινε για να κερδίσουν χρόνο και για να μην πάρει διαστάσεις μετά την θετική έκβαση της και από τους συναδέλφους μας που εργάζονται (με καθυστερήσεις μισθών) στην Μητρική εταιρεία.

Την ίδια ημέρα είχε προγραμματιστεί για το απόγευμα στην αίθουσα δασκάλων (Ρήγα Φεραίου 20 Αιγάλεω) συνάντηση της επιτροπής αλληλεγγύης για να γίνει απολογισμός των μέχρι τώρα παρεμβάσεων και ο σχεδιασμός νέων πιο δυναμικών.

Στη συζήτηση παραβρέθηκαν κοντά στα πενήντα άτομα που εκπροσωπούσαν σωματεία, εργατικά σχήματα ,λαϊκές συνελεύσεις ,και συλλογικότητες. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι εκεί ηταν από τον κλάδο το ΣΕΤΤΑ, το ΣΒΕΟΔ, το σωματείο της WIND, από τους δάσκαλους του Αιγάλεω, το σωματείο βάσης ανέργων, η ελευθεριακή συνδικαλιστική ένωση, από την Ταξική Πορεία, η ΑΠΕΤΤ, από τις λαϊκές συνελεύσεις Περιστερίου και Αιγάλεω, η ανοικτή συνέλευση εργαζομένων-ανέργων, από το Δυτικό Πέρασμα , εκπροσωποι της ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ από το Σινιάλο, από τα ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ,συνάδελφοι οικοδόμοι, και άλλοι συνάδελφοι.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι δεν ήταν εκεί με συνειδητή απόφαση το κλαδικό ΣΕΤΤΕΑ και το επιχειρησιακό ΣΕΓΕΤΑ.

Οι εμπειρίες που κατατέθηκαν από όλους τους συναδέλφους και συναγωνιστές από ανάλογους αγώνες με τον δικό μας, καθώς και οι προτάσεις για παρεμβάσεις στην γειτονιά του Αιγάλεω (μικροφωνική στην πλατεία ), σε όλα τα καταστήματα της Γενικής Ταχυδρομικής αλλά και όλου του κλάδου με προκήρυξη και αφίσα σε όλη την Αθήνα και με κλιμάκωση στο κεντρικό κατάστημα της ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ το επόμενο διάστημα μας γέμισε με δύναμη και κουράγιο.

Εμείς από την πλευρά μας ,θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλη την επιτροπή αλληλεγγύης , δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα ,όπως και θα συμμετέχουμε και μείς έμπρακτα με την αλληλεγγύη μας όπου χρειαστεί.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

Αθήνα 11/1/2013

Αγωνιστικά

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΑΙΓΑΛΕΩ

1 Σχόλιο

  1. Η Επιτροπή αυτή μήπως ξέρετε στους κόλπους ποίου Σωματείου είναι; Θέλω να κάνω αναδημοσίευση. -> nexaist@yahoo.com Ευχαριστώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

css.php